Контакти

Персонално отношение и индивидуални решения според нуждите и възможностите към клиента.

Запитване за курс

Продукти и поръчки

Други запитвания

Ново поле

8 + 14 =

Работно време

Понеделник – Петък
09:00 – 17:00

Събота – Неделя
Почивни дни

Често задавани въпроси
Предоставяте ли запис от онлайн курсовете?

Онлайн курсовете на Училище по първа помощ на FirstAidbg се провеждат на живо в реално време в специализирана виртуална класна стая. Курсът не представлява уебинар или видео лекция, той е интерактивен и включва текуща комуникация с участниците, видео симулации и решаване на тестове. Курсът не се записва и не предоставяме запис от него, но след преминаването му, участниците получават презентацията в електронен формат. Записът по време на курса не е разрешен, както и разпространението на авторски материали от обучението.

Необходимо ли е да инсталирам приложение, за да участвам в онлайн курса?

Онлайн курсовете на Училище по първа помощ на FirstAidbg се провеждат в специализирана виртуална класна стая. Достъпът се осъществява с потребителско име и парола, които, заедно с линка за платформата, ще получите след успешно записване за курс.

Колко често провеждате курсовете и как да се запиша?

Училище по първа помощ на FirstAidbg провежда онлайн и присъствени курсове по първа помощ, първа помощ на открито, първа помощ на бебета и деца, както и обучение на деца от 7 до 12 г. График на предстоящите курсове можете да откриете в секция Обучения на интернет страницата ни и в страницата на Училище по първа помощ на FirstAidbg във Фейсбук. Записването се осъществява чрез формата за записване в страницата на курса, който сте избрали.

Издавате ли сертификат за преминат курс? Важи ли в Европа и САЩ?

Всеки участник получава електронен сертификат за преминато обучение, който съдържа темата и формата на обучение, броя учебни часове, името на участника и дата на курса. Всеки сертификат има уникален номер, чрез който е проследим в нашата база данни. Сертификатите на Училище по първа помощ на FirstAidbg се признават от институции в Европа и САЩ. Ако ви предстои да използвате сертификат от преминат курс, съветваме ви предварително да се информирате за условията, типа и продължителността на обучението, което изискващата институция ще признае.

Организирате ли индивидуални курсове по първа помощ, например, само за двама родители?

Можем да проведем индивидуално обучение за един човек или семейство, в нашата учебна зала или във вашия дом, ако разполагате с подходящо пространство. Можете да се информирате за конкретните условия чрез запитване по имейл или телефон от секция Контакти на нашата интернет страница.

Колко често провеждате практическите си курсове?

Практическите курсове по първа помощ се провеждат обикновено в почивните дни или извън работно време в делничните дни всяка седмица или веднъж на две седмици. Графикът на предстоящите курсове се предоставя на нашата интернет страница или в страницата ни във Фейсбук възможно най-рано. Там се съдържа и информация при запълване на група за конкретен курс.

Колко често провеждате онлайн курсовете си?

Онлайн курсовете по първа помощ се провеждат обикновено през уикенда, веднъж или два пъти в месеца. Графикът на предстоящите курсове се предоставя на нашата интернет страница или в страницата ни във Фейсбук възможно най-рано. Там се съдържа и информация при запълване на група за конкретен курс.

Организирате ли курсове на английски език?

При сформирана група предоставяме възможност за провеждане на курсовете ни на английски език. Можете да се информирате за конкретните условия чрез запитване по имейл или телефон от секция Контакти на нашата интернет страница.

Можете ли да доставите продукт за първа помощ, който не фигурира в онлайн магазина ви?

FirstAidbg е официален представител на много от авторитетните производители на продукти за първа помощ и спасяване и учебна екипировка. Дори да не виждате определен продукт за първа помощ в нашия интернет магазин, информирайте се за условия за доставка чрез запитване по имейл или телефон от секция Контакти на нашата интернет страница. Ще се радваме да осигурим това, от което имате нужда.

Какво е автоматичен външен дефибрилатор? Каква е разликата между PowerHeart G5 и AED3?

Автоматичният външен дефибрилатор е медицинско изделие, проектирано и произведено за използване и от немедицински лица. Апаратът самостоятелно извършва диагностика на сърдечната дейност и при необходимост извършва дефибрилация на сърцето. Оказващият първа помощ с АВД може да бъде всеки, преминал обучение или не, да разпознава сърдечен арест и да извършва кардио-пулмонална ресусцитация и автоматична външна дефибрилация. АВД дава гласови команди на местен език, чрез които асистира целия процес по спасяване. PowerHeart G5 и AED3 са автоматични дефибрилатори на американския производител ZOLL Medical Corp. Повече информация за двата модела и предимствата на всеки от тях можете да получите чрез запитване по имейл или телефон от секция Контакти на нашата интернет страница.

Какво е ми е необходимо, за да използвам автоматичен дефибрилатор?

Автоматичният външен дефибрилатор е проектиран и произведен за използване и от хора без медицинско образование. Предварителното обучение не е задължително условие, но е препоръчително. Обучението за правилно извършване на КПР и АВД е ключов фактор за увелчаването на преживяемостта при сърдечен арест. Екипът на FirstAidbg може да ви консултира и да управлява внедряването на успешна цялостна Програма за автоматична дефибрилация (ПАД) на територията на вашия обект. Повече информация за това можете да намерите в секция Услуги на нашата интернет страница или чрез запитване по имейл или телефон от секция Контакти на нашата интернет страница.

Само в София ли провеждате курсовете?

Училище по първа помощ на FirstAidbg оперира основно на територията на гр. София, където се намира и специално оборудваната ни учебна зала. Въпреки това, провеждаме обучения по първа помощ в градове в цялата страна, по предварителна заявка на организирана група или съгласно годишната ни програма.

Каква е разликата между онлайн и присъствен курс?

Онлайн курсовете на Училище по първа помощ на FirstAidbg са разработени, така че да предоставят базови знания за безопасно поведение и първа помощ при инциденти, като предоставят теоретичната информация в атрактивен вид и чрез видео симулации, решаване на тестове и директна комуникация с инструктори на живо. Те са удобен вариант за предварителна подготовка преди преминаване на практическо обучение или за хора, живеещи извън градовете, в които провеждаме присъствени курсове. Присъствените курсове са насочени към усвояване на практически умения, чрез упражнение с най-съвременни учебни манекени и тренажори и са по-ефективния начин за придобиване на увереност и адекватна реакция в критична ситуация.

Мога ли да присъствам с малкото си дете? Каква е практиката при условие, че няма на кого и как да оставя кърмачето?

На този етап учебната зала на Училище по първа помощ на FirstAidbg не разполага с кът с удобства за майки с бебета. Въпреки това, при определени обстоятелства, има възможност да доведете малкото си дете в собствена бебешка количка. Тъй като залата разполага с ограничено свободно пространство, моля изрично да отправите запитване при записване за курс, така че да организираме пребиваването ви възможно най-комфортно.

Къде се провеждат курсовете по първа помощ в София?

Училище по първа помощ на FirstAidbg разполага със специално оборудвана учебна зала в кв. Красно село, ул. Княгиня Клементина 34, гр. София.

Има ли отстъпка в цената за присъствен курс, ако се запишем няколко човека?

Училище по първа помощ на FirstAidbg предоставя различни отстъпки и пакетни предложения при записване на някои от курсовете ни. Можете да се информирате за това на страницата на конкретния курс, за който желаете да се запишете, както и чрез запитване по имейл или телефон от секция Контакти на нашата интернет страница.

Може ли да организирате курс по първа помощ, ако съберем група?

Училище по първа помощ на FirstAidbg предоставя различни варианти за обучение на предварително сформирани групи. За възможностите можете да се информирате в секция Обучения на интернет страницата ни. Допълнително, бихме могли да проведем обучение по индивидуален проект, за което можете да се информирате за конкретните условия чрез запитване по имейл или телефон от секция Контакти на нашата интернет страница.

Имате ли физически магазин?

На този етап FirstAidbg не разполага с физически магазин, а всички продажби се извършват през интернет магазина ни и се доставят с куриер Спиди или Еконт. Въпреки това, поддържаме ограничено количество от асортимента в учебната зала на Училище по първа помощ на FirstAidbg в гр. София, където по предварителна заявка може да разгледате продукти, които ви интересуват.

Какъв е срока на годност на аптечките за първа помощ?

Аптечките за първа помощ съдържат консумативи и материали с различен срок на годност. Превързочните материали имат сравнително дълъг срок на годност, като за нестерилните той може да бъде 10 години при запазване на целостта на опаковката. Консумативи като спирт и кислородна вода, както и стерилно опаковани средства за първа помощ могат да имат сравнително кратък срок на годност от порядъка на 1 година преди отваряне.

Окомплектовате ли аптечки по спецификация на клиента?

FirstAidbg разполага с квалифицирани специалисти, които могат да ви консултират за подходящо съдържание за аптечка с конкретно предназначение, както и да изпълнят ваш индивидуален проект. Моля да имате предвид, че изготвянето и изпълнението на индивидуален проект за оборудване е резонно за по-голям брой аптечки.

Отговаря ли съдържанието на аптечките на законовите изисквания в България?

В България има нормативни изисквания за съдържанието на аптечките за работно място и аптечките за моторни превозни средства. FirstAidbg е вносител част от аптечките в портфолиото, а друга част окомплектоваме ние. Съдържанията на всички аптечки, които предоставяме на нашите клиенти, са съобразени с предписанията в нашата страна и съвременните европейски и световни стандарти.

Какви допълнителни услуги можете да предложите на нашата компания?

FirstAidbg може да предложи пълен спектър услуги и продукти за първа помощ и цялостни решения за бизнеса в сферата на повишаване на безопасността, като част от нормативните изисквания и вътрешни политики за здраве и безопасност на вашата компания. Повече информация за това можете да намерите в секция Услуги на нашата интернет страница или чрез запитване по имейл или телефон от секция Контакти на нашата интернет страница.