Аптечка за първа помощ на пътя

Лятото е сезонът на пътуванията. За да бъдат те безаварийни, нека бъдем добре подготовени с аптечка за първа помощ на пътя.
От началото на годината до края на м. май 2023 г. на територията на страната са загинали 193 и са ранени 3151 участници в движението по пътищата, от които 630 тежко и 2521 леко.
Когато пътуваме за работа или към дома, на почивка или по задължение, никой не е застрахован, че няма да се окаже свидетел на ПТП, в което има наранени хора, които имат нужда от помощ. Тогава най-често посягаме към аптечката за първа помощ, аварийният триъгълник и пожарогасителя.

В съответствие със законодателството на страната, аптечката за първа помощ в автомобилът ни трябва да отговаря на Инструкция № 1 от 20.02.2008 г. за съдържанието на аптечките на моторните превозни средства. Тази аптечка е компактна, съдържа базов набор от средства и то с дълъг срок на годност и е относително евтина. Въпреки това, за да служи дълго и вярно и да запази своята цялост в багажника или под седалката на колата, ние сме я поставили в куфарче с твърди стени, което поддържа собствена форма. Така се предпазва съдържанието от деформации и повреждане, а яркочервеният му цвят се забелязва лесно, дори при намалена светлина.

Разбира се, целта на Инструкцията е да зададе минималните изисквания за оборудване на аптечка за кола. Често това не покрива съвременните стандарти и не включва модерните, лесни и удобни средства за първа помощ, които могат да ни спестят време и да осигурят по-добра грижа за пострадалите.

Затова, ние можем да ви предложим и по-богата и добре оборудвана аптечка, която отговаря на задължителните условия, но и съдържа някои допълнителни съвременни средства за първа помощ, които могат да ви бъдат от голяма полза.

Кутията е твърда, обозначена е с отличителни знаци и разполага с допълнително свободно място, в което да поставите още материали, по ваш индивидуален проект.

Освен задължителните материали, в нея ще откриете още превръзка за изгаряне и гел за изгаряне, които могат да облекчат забележимо състоянието на наранявания от изгаряне или претриване, до получаване на медицинска помощ.

Меката ампула с физиологичен разтвор, която лесно може да се изпръска със стискане, може да послужи за промиване на замърсено око или малка рана, като отстрани механичните замърсявания.

А едно от най-често използваните средства от аптечката за първа помощ в МПС, е спасителното одеало: Найлоново фолио с алуминиево покритие, което отразява над 95% от телесната топлина, отделяна от човека. Одеалото е изключително компактно и леко, но може да поддържа нормална температура около тялото, когато е завито, както в студено, така и в горещо време. По този начин осигурява животоспасяваща грижа за тежкопострадалите.

Така всеки може да направи своя избор на аптечка, отговаряща на изискванията, но и на нуждите и предпочитанията му и винаги да бъде подготвен да действа при ПТП.

Училище по първа помощ

Обучение

Курсове по утвърдени програми
Интензивни практически тренинги
Обучения с гъвкави условия

Решения за бизнеса

Услуги

Първа помощ на работното място
Внедряване на ПАД
Управление на ЗБУТ
Обезпечаване на събития

Продукти за първа помощ

Магазин

Аптечки и консумативи
Автоматични дефибрилатори
Средства за спасяване
Учебни манекени и тренажори